Onze werkwijze

Veilig slapen

Slapen is een belangrijk onderdeel van het dagritme van een baby. Een uitgerust kind heeft vaker een goede weerstand, zit goed in z’n vel en maakt een gezonde ontwikkeling door.

Al onze medewerkers werken volgens ons protocol ‘Veilig slapen’. Hierin omschrijven we alle afspraken en richtlijnen zodat we er samen voor kunnen zorgen dat je kind direct vanaf de start bij de opvang hier zo goed mogelijk in ondersteund wordt.
Hieronder vind je de hoofdpunten uit ons ‘Veilig slapen’ protocol:

Meer over veilig slapen

Samen behoeftes verkennen

Intakegesprek

Voordat je kind bij ons begint plannen we een intakegesprek. Daar nemen we graag uitgebreid de tijd voor. Hierin bespreken we ook de slaapbehoefte van je kind en je wensen. We zijn benieuwd naar elk nieuw kind en luisteren graag om je kind goed te leren kennen. Want alleen dan zien we echt wat je kind nodig heeft om in zijn nieuwe veilige omgeving de wereld verder te kunnen ontdekken.

Rustig wennen aan nieuwe omgeving

We houden graag rekening met je wensen

Voor nieuwe baby’s vinden we het belangrijk dat ze gehecht raken aan de nieuwe verzorgers en rustig wennen aan de nieuwe omstandigheden binnen de opvang. Hierdoor kan er tijdens deze periode in overleg met de ouders, tijdelijk gekozen worden voor een andere slaapplek, ter overbrugging naar het slapen in het ledikant. De gecertificeerde hangwieg die op elke babygroep aanwezig is kan voor deze periode een prettige slaapplek zijn. Zodra de baby gewend is aan de nieuwe situatie, is de overgang naar het slapen in de slaapkamers in een ledikant vaak een kleine stap.

Gebruik van white noise

Numsy

Op verzoek kan gebruik gemaakt worden van ‘white noise’ oftewel witte ruis. Dit kan er voor zorgen dat je kind makkelijker kan ontspannen. Op elke babygroep is hiervoor een ‘Numsy’ aanwezig.

Buitenbedjes

Extra mogelijkheid

Een aantal van onze kinderdagverblijven zijn uitgerust met gecertificeerde buitenbedjes. Uit onderzoek is gebleken dat kinderen die buiten slapen minder last hebben van verkoudheden. De luchtkwaliteit is buiten vaak beter dan binnen. Ook slapen veel kinderen buiten rustiger, dieper en langer. We overleggen vooraf je wensen en mogelijkheden hiervoor.

Wet en regelgeving

Al onze slaapvertrekken voldoen aan de actuele wet- en regelgeving.