Groei en ontwikkeling

Onze medewerkers hebben er zin in

Kijken én zien wat er nodig is, dan weten we welke beweegvorm passend is voor dat moment. Onze medewerkers hebben dan ook een voorbeeldfunctie in die beweging. Door zelf (mee) te bewegen, maar vooral om plezier te hebben in het bewegen. Als jezelf kan laten zien hoe leuk het is om in de hoepels te hinkelen, te gooien met een natte spons of een recordpoging bal hoog houden op de bso probeert, kan dat aanstekelijk werken.

Onze medewerkers worden hierbij ondersteund door onder andere Sportcoördinator Mark. Hij bezoekt de vestigingen om aan de hand van sportactiviteiten hen te inspireren tot vernieuwd beweegspel.

Dagelijks sportief activiteiten aanbod 0 tot 4 jaar

Dat sport en beweging daarom een vast onderdeel in ons dagelijkse programma is mag duidelijk zijn. Om aan te sluiten bij de belevingswereld, ontwikkeling en behoeften van een kind worden steeds weer nieuwe beweegactiviteiten ontwikkeld en aangeboden.

Een greep uit onze activiteiten met speciaal ontwikkelde materialen:

Beweeg parcours

Klimmen, stoeien, klauteren en rennen

Materialen: o.a. balans stenen, evenwichtsbalken, sportmatten

Interactief beweegverhalen voorlezen

Speels bewegen

Materiaal: o.a. boeken Bewegenboog

Muzikaal beweeg- en dansfestijn

Springen, landen, balanceren

Materiaal: o.a. Beweegvloer, parachute, danslinten

Kikkersprong beweegspellen en energizers

Springen, landen, balanceren

Materiaal: o.a. coördinatieladder, stapstenen, pionnen, hoepels

De activiteiten vinden spelenderwijs plaats en zijn onderdeel van onze dagelijkse routines.

Maar ook het geven van ruimte en vrijheid om te kunnen bewegen is een bewuste keuze. Bijvoorbeeld door baby’s op de grond de ruimte te geven om te bewegen en niet of in ieder geval niet heel lang in een wipstoel te zetten. Eetmomenten gezellig maar niet te lang te maken en door gebruik te maken van extra gezamenlijke ruimtes; een gang, hal of ander buitenterrein kan door het gebruik van bepaalde sportmaterialen kinderen uitnodigen tot ander beweegspel dus tot nieuwe ervaringen.

 

‘Zien bewegen, doet bewegen.’
Mark Sluis – Sportcoördinator Kinderopvang SKDD

Dagelijks sportief activiteiten aanbod vanaf 4 jaar

Op onze BSO’s gaat sport en bewegen een stap verder. Kinderen leren spelenderwijs samenwerken, grenzen verleggen, omgaan met regels, winnen en verliezen, respect én technische vaardigheden. Genoeg om te trotseren en jezelf te ontwikkelen. Denk aan het stimuleren van de weerbaarheid, het zelfvertrouwen en doorzettingsvermogen.

Een greep uit onze activiteiten:

Van de bekende teamsporten, tikspellen, tot streetdance of een sportparcours, op elke BSO worden dagelijks beweegvormen en sportvarianten gekozen en gespeeld samen met de kinderen.

Een extra gespecialiseerd sport aanbod vind je bij onze Sport BSO’s in Driebergen, Doorn en Maarn; van voetbalvarianten tot badminton of ultimate frisbee onze ervaren sportmedewerkers dagen kinderen dagelijks uit.

In samenwerking met externe sportprofessionals bieden we op alle BSO’s een maandelijkse keuze uit diverse workshops zoals bv. een bootcamp, capoeira of kickboxen. Samenwerken, grenzen verkennen of je innerlijke kracht ontdekken … er is genoeg te ontdekken.

Sportdag evenementen waarbij meerdere BSO’s elkaar ontmoeten en allerlei teamsporten ontdekken in verschillende thema’s, zijn al jaren een traditie.

Naast de vele georganiseerde activiteiten zorgen we voor genoeg vrije spelruimte waarbij de sport- en spelmaterialen ook gebruikt kunnen worden. Zo ontstaat er vaak weer iets nieuws, zelf gemaakt door de kinderen. En daar zijn wij dan weer trots op!

Lees verder ... 'Het begint pas echt bij beweging'