Onze werkwijze

Even wennen

Voor het eerst naar het kinderdagverblijf. Voor kinderen is het een nieuwe ervaring in een onbekende omgeving. Dat vraagt om een zorgvuldige overgang. Wanneer je kind start bij ons mag het een aantal keer komen wennen.

Tijdens de wenmomenten leert je kind de pedagogisch medewerker, maar ook de groepsgenoten en de ruimte al een beetje kennen. Naast dat dit fijn is voor je kind, is de wenperiode ook belangrijk voor jouw als ouder en onze pedagogisch medewerkers. Het geeft de kans om elkaar beter te leren kennen en te bouwen aan een relatie waarin we vertrouwen erg belangrijk vinden.

Voordat je kind op het kinderdagverblijf start, maken we een afspraak voor een intakegesprek. Hier horen we graag alle belangrijke informatie over je kind. Ook informeren we je over alle praktische zaken van het kinderdagverblijf. Graag nemen we hier uitgebreid de tijd voor. We zijn benieuwd naar elk nieuw kind en luisteren graag om je kind goed te leren kennen. Want alleen dan zien we echt wat je kind nodig heeft om in zijn nieuwe veilige omgeving de wereld verder te kunnen ontdekken.