Groei en ontwikkeling

De kracht van de juiste materialen

Op al onze vestigingen is er een ruim aanbod van materialen om sport- en bewegingsactiviteiten aan te bieden, passend bij de leeftijd van de kinderen. Elke vestiging is uitgerust met een uitgebreid sportpakket met allerlei professionele sportmaterialen.

Soms kan echter ook ander materiaal verrijken, stimuleren, je opnieuw uitdagen. We volgen de ontwikkelingen op sport- en beweeggebied dan ook nauwlettend en inspireren graag met innovatieve beweegmaterialen.

'Ruimte om jezelf te ontwikkelen,
in eigen tempo en op eigen wijze,
dat gun ik elk kind’

Vera Copini – Pedagoog Kinderopvang SKDD

Beweegvloer

Een vernieuwend beweegmiddel, zijn onze zogenaamde beweegvloeren. De beweegvloer wordt gecombineerd met een projector waarmee digitale media wordt ingezet om bewegingsactiviteiten te bieden aan kinderen. Kinderen van rond 2 t/m 6 jaar worden aan de hand van vrolijke muziek, herkenbare beelden en uitdagende opdrachten aangespoord om in beweging te komen. De ervaring leert dat niemand meer stil kan zitten.

Plezier maken, het opdoen van succeservaringen en het verder ontwikkelen van het zelfvertrouwen staat hierin centraal.

Op de beweegvloer wordt bewegen, spelen, ontdekken en sociale interactie een complete nieuwe leerervaring. Eén van de beweegvloeren rouleert langs onze vestigingen zodat er veel verschillende kinderen van kunnen genieten.

Lees verder ... Het begint pas echt bij beweging