pettefletspelenmetleidster

Kinderdagverblijf de Petteflet

Kinderdagverblijf de Petteflet vormt samen met peuterspeelgroep Dikkertje Dap en BSO Smeerkees, Kindcentrum de Petteflet. Samen met r.k. Daltonschool Valkenheuvel zijn we gevestigd in een mooi en overzichtelijk gebouw. 

Wat maakt de Petteflet zo bijzonder?

  • Kleinschalig
  • Overzichtelijk
  • Babygroepen
  • Peutergroepen
  • Ontdektuin
  • Samen muziek maken, vast onderdeel in ons dagelijkse programma

Meer over de Petteflet

De enthousiaste pedagogisch medewerkers zorgen voor een gezellige, vertrouwde omgeving waar de kinderen zich prettig voelen. De baby’s gaan tot ongeveer 2 jaar naar de babygroep waar wordt gesnoezeld, gekroeld, babymassage wordt gegeven en kleine spelletjes worden gedaan. Ze worden met veel aandacht gevolgd en gestimuleerd in hun ontwikkeling bij het contact maken met anderen, het kruipen, lopen en praten.
De groepsruimtes zijn knusse plekken waar baby's veilig kunnen rondkruipen of fijn op zichzelf kunnen spelen in een box of een slaapje doen in het slaapgedeelte. De dreumesen vinden in de kast of speelhoek precies wat ze nodig hebben voor hun spel. In de ontdektuin is er speciaal voor de baby's een afgescheiden veilig gedeelte waar veel te ontdekken is.

Samen zingen en muziek maken is een vast onderdeel in ons dagelijkse programma. Muziek maken of ervaren heeft een positieve invloed op de groepssfeer; het versterkt de interactie tussen kinderen onderling, maar ook tussen het kind en de pedagogisch medewerker. Lees er hier alles over

 

Vanaf ongeveer 2 jaar zijn kinderen welkom in een van de 2 peutergroepen waar een gevarieerd aanbod is van spelmateriaal en activiteiten. Bv. dans, muziek maken, of we toveren de hal om tot een heus atelier. Als het weer het maar even toe laat, gaan we met de kinderen naar buiten. We stappen zo vanuit de groepsruimte de gezellige ontdektuin in. Er kan naar hartelust worden gerend, gefietst, en in de zandbak gespeeld. Soms gaan we naar het speelveld langs het Jagerspad of brengen we met de bakfiets een bezoekje aan de kinderboerderij.

 

 

In het pedagogisch werkplan Kinderdagverblijf de Petteflet leest u alles over onze werkwijze op deze vestiging. Het werkplan is onderdeel van ons pedagogisch beleid dat bestaat uit het pedagogisch fundament en de pedagogische werkplannen. Het pedagogisch fundament beschrijft onze visie en basiswaarden. Dit pedagogisch werkplan is de vertaling daarvan naar de praktijk op Kinderdagverblijf de Petteflet.

 

 

Het bruto uurtarief in 2021 bedraagt € 8,99
Bereken hier uw nettokosten

 

De oudercommissie is te bereiken via oc.depetteflet@skdd.nl
Meer informatie over ouderparticipatie

 

Bekijk hier het filmpje van Kinderdagverblijf de Petteflet

 

 

 

 

Contact

Jagerspad 4, 3972 XL Driebergen
Telefoon: 0343 - 72 31 80

Openingstijden
Ma t/m vr 7.30 - 18.30 uur

Routebeschrijving
LRK registratienummer: 155547525
GGD inspectierapport

Teammanager
Thea Gennissen
06 - 46 81 73 19
t.gennissen@skdd.nl 

thea gennissen rond

wat klanten zeggen

Klanten beoordelen ons met een 8, en daar zijn we best trots op.

Lees hier de beoordelingen        

sterren1